Utdelning Parasportstipendier

Sedan ett antal år tillbaka delar hedersrådet i distrikt 101V ut uppmuntranstipendier till unga lovande parasportare i distriktet. På grund av pandemin kunde ingen utdelning ske 2020 men nu lyckades hedersrådet anordna en utdelning i Herrljunga till två stipendiater från verksamhetsåret 2019-2020 och en stipendiat 2020-2021, givetvis med alla inblandade på behörigt avstånd. Hedersrådets ordförande Sture Branmark delade ut diplom, blommor och 5000 kr till Anja Händén, Borås, Tim Styffe, Lerum och Dilan Jacobsson, Trollhättan.

Anja Händén är 17 år gammal och har spelat bordtennis sedan hon var 8 år. Anja är född med dysmeli, saknar höger underarm och har Polands syndrom. Sedan 2015 spelar hon aktivt parabordtennis och har slagit sig in i landslaget. Är sedan något år tillbaka en del av elitidrottskolan och studerar på bordtennisgymnasiet. Anja kunde tyvärr inte vara med vid själv utdelningen då hon var tvungen att utnyttja alla dagar i skolan då hon någon vecka senare skulle åka till Slovenien för en uttagningstävling inför Paralympics.

Tim Styffe är 16 år gammal och har bl a deltagit i Race Runners junior Cup i Danmark 2018 och 2019 med goda resultat. Tim har guldmedalj i flera distanser och har världsrekord för U14 pojkar RR1 på både 100m och 400 m.

Dilan Jakobsson är 14 år spelar badminton och är medfött amputerad på vänster underben och har underbensprotes. Dilan siktar på Paralympics 2028 och vill bli så bra som möjligt även i vanliga badmintontävlingar. Dilan har vunnit Grundslaget i Påvelund 2019 och nådcde tredje plats i parabadmintontävling i Täby i mars 2020.

Idén till parasportstipendierna kläckte Björn Wahlenius, då Lions Club Skövde, ihop med Roger Lindh, Västergötlands Parasportsförbund och med årets stipendiater har hittills sju unga parasportare fått ett uppmuntranstipendium av Hedersrådet i distrikt 101V.

Parasportstipendier

På bilden syns från vänster Roger Lindh, Västergötlands Parasportsförbund, Tim Styffe, Dilan Jacobsson, Per Anders Andersson (pappa till Anja Händén) och Björn Wahlenius, Lions.

Dilan JacobssonPer Anders Andersson

Tim Styffe  *

Sture Brannmark delar ut Diplom och blommor.

PÅSKTÅRTOR TILL KAFFET

Lions Club Svansjö önskar Glad Påsk till boende och personal på äldreboendet Kullabyn i Torestorp.  🐔🐔🐔

Pasktarta2021

Digitalt verktyg - Zoom

Nu är det klar med distriktets egna licens på Zoom.

Detta medför att varje klubb kan nyttja detta verktyg för både styrelse och medlemsmöten.

För att nyttja verktyget görs enklast att ni mailar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. till en början.

Ange: Klubbnaman, kontaktperson, tid och datum för mötet.

Ha gärna två veckors framförhållning för att säkerställa att det finns tider som passar.

Att använda Zoom

Titta och läs här hur du använder zoom (på svenska)

Zoom fungerar på dator, smartphones och platta. Skall du använda det på en dator, se till att det finns fungerande kamera och mikrofon installerat.