Välkomna till

Lions förbättrar livskvaliteten för
människor lokalt, nationellt och internationellt

För samhällsansvar och livskvalitet

Vi hjälper

We serve

Hjälpverksamhet

Insamlingar

Lions Fredsaffischtävling 2019

Lions internationella Fredsaffischtävling är en internationell teckningstävling som vänder sig till barn mellan 11 och 13 år. Mottot för årets tävling var ”En resa till fred” och i distrikt 101V var det 7 klubbar som engagerade skolor på orten att  deltaga.Totalt lämnades 17 bidrag in till distriktstävlingen varav  5 bidrag från LC Tidaholm, 3 bidrag från LC Valle, 7 bidrag från LC Åsa, ett bidrag från LC Alingsås och ett bidrag från LC Järpås. LC Tidaholm har varit mycket aktiv med fredsaffischtävlingen under  tjugo år  och i år slogs  nytt rekord i antalet deltagare. Klubben fick in 358 bidrag i tävlingen som engagerar samtliga klasser i åk 5, 6 och 7 i Tidaholm.  Gissningsvis har  6000 bidrag lämnats in under de här åren, och det viktigaste av allt, 6000 elever i Tidaholm har använt sammanlagt ca 20000 timmar  till att tänka på fred. LC Alingsås har inte varit med så länge men satsade stort i år och hade fått 7 skolor med  22 klasser att deltaga och fick in totalt 151 bidrag.

Distriktstävlingen avgjordes vid distriktsrådsmöte 2 i Borås den 23 november där Anders Karlenström från Galleri Karlenström i Borås stod för det konstnärliga urvalet av vinnare. Distrikt 101V delade ut priser i årets teckningstävling enligt följande:

1.a pris Linda Vendelson, klass 7 A, Forsenskolan               1000:- till Linda och 2000.- till klass 7A

2.a pris Arina Fedorenko, klass 7 F, Hökensåsskolan.            750:- till Arina och 1500:- till klass 7F

3.e pris Nora Jansson, klass 7E, Hökensåsskolan                  500:- till Nora och 1000:- till klass 7E

Samtliga bidrag inlämnade av LC Tidaholm.

Linda Vendelsons teckning skickades vidare till riksfinalen för Sverige men fick tyvärr där se sig slagen av Aprilia Carlsson, Junsele skola klass 6, ett bidrag inlämnat av Lions Club Junsele.

Tävling 2019 11 23

Vinnare 101V Linda Vendelson, klass 7A, Forsenskolan inlämnat av LC Tidaholm

Tävling 2019 11 24

Vinnare i Sverige Aprilia Carlsson, klass 6 Junsele skola inlämnat av LC Junsele