hjalpvhet lok22

Ungdomsstipendiat 2019

Moa Torstensson

Moa TorstenssonÅrets Lionsstipendiat heter Moa Torstensson

Under många år har Lions i Habo delat ut stipendium till ungdomar mellan 17-21 år som bor i kommunen. Stipendiet innebär att de under  sommarlovet får delta på ett läger i ett annat land. — Syftet med stipendiet är att de ska träffa ungdomar från andra länder. Det hoppas vi ska  skapa samförstånd mellan jordens folk och för de kulturella skillnaderna. På så sätt finns det en fredstanke i detta, säger Magnus Dahlkild,  Lions.

Årets stipendiat heter Moa Torstensson. Hon är 17 år och bor i Fiskebäck tillsammans med sin mamma, pappa och lillasyster. Moa läser första året på Samhällsprogrammet på Sandagymnasiet. På fritiden brukar Moa umgås med kompisar och hitta på olika saker. Tidigare tränade hon fotboll men nu blir det mest träning på gymet.

Hon älskar att resa och har varit i USA tidigare och vill gärna tillbaka dit.

— När jag ansökte om stipendiet hos Lions fick man välja på några alternativ vart man ville åka, och jag valde Arizona så jag hoppas det blir dit jag får åka.

Lägervistelse och värdfamilj

Moa har vid tiden för denna intervju inte fått veta så mycket om själva lägret, men hon vet att hon kommer att bli placerad i en värdfamilj i Texas, Arizona under två veckors tid, och att själva lägervistelsen är mellan 1-2 veckor.

På lägret kommer det att finnas deltagare från hela världen, och det kommer vara ca 20 -30 ungdomar totalt. Tanken är att de ska umgås, lära känna varandra och få bättre förståelse för andra länder och de kulturskillnader som finns.
— När vi är på lägret kommer alla att få presentera sig själva och sitt land för de övriga deltagarna. Under tiden i värdfamiljen ska vi leva vanligt vardagsliv, och lära känna och umgås med dem.

Erfarenhet för livet
Väl tillbaka i Sverige igen ska Moa vara med på ett månadsmöte hos Lions där hon får berätta om vad hon varit med om under sina veckor som stipendiat.

— Jag sökte det här stipendiet för att jag älskar att resa och träffa nya människor. Jag tror att det här kommer att bli en erfarenhet som jag kan bära med mig och ha nytta av resten av livet